Bespovratna sredstva

Pregled Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF):

Europski fond za regionalni razvoj (EFRR)

pomaže jačanju ekonomske i socijalne kohezije država članica Europske unije. Fond ojačava manje razvijene države članice ili regije Unije. Državama članicama na raspolaganju su sredstva za ulaganja u konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva.

Europski socijalni fond (ESF)

je usmjeren na poticanje zapošljavanja kroz pružanje podrške poslodavcima i pomoći posloprimcima s ciljem uspostavljanja pravednijih mogućnosti za sve građane EU-a.

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EPFRR)

) ima za cilj jačanje europske politike ruralnog razvoja i pojednostavljivanje njezine provedbe. Fond je usmjeren na umanjenje gospodarskih razlika između regija EU kroz razvoj poljoprivrednog sektora.

Kohezijski fond (KF)

je namijenjen najmanje razvijenim državama članicama Europske unije, odnosno, onima čiji je bruto domaći proizvod manji od 90 posto prosjeka Europske unije. Usmjeren je na ulaganja u projekte kojima se čuva okoliš i unaprjeđuje prometna infrastruktura.

Natječaje raspisuju najčešće Ministarstva - Posrednička tijela razine 1 (PT1), dok provedbu natječaja i provedbu projekata najčešće nadziru agencije iz područje ingerencije Ministarstva – Posrednička tijela razine 2 (PT2).

U natječajima su strogo propisani postupci prijave natječaja i provedbe projekata sa kompleksnim postupcima i pravilima. Ukoliko nema iskustva s prijavama na EU projekte obratite nam se da odradimo proces prijave za vas kako bi vi uspješno dobili bespovratna sredstva i pokrenuli vaš projekt.

Uz prijavu na EU fondove dobijete i besplatnu uslugu poslovnog savjetovanja za vaše poduzeće/projekt.

Obratite nam se za konzultacije, kako bi vam mogli dati najbolje rješenje za vaše financiranje.

Kontaktirajte nas

Ne planirati znači planirati neuspjeh.
Benjamin Franklin

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.